زمانی که فرد دچار احساساتی مانند: حسرت، وسواس، ترس و … میشود و مدام با این احساسات درگیر است و بیرون آمدن از این افکار کار شواری برای او باشد، بهترین راه برای درمان این افراد درمان فردی یا مشاوره فردی میباشد.
درمان فردی یا روان درمانی، درواقع نوعی روند درمانی است که مشاور متخصص سوالاتی از افکار و احساسات فرد مراجعه کننده میپرسد و درنهایت به کشف و شناسایی مشکلات فردی که باعث اختلال در زندگی و اهداف فرد شده است میپردازد و به فرد کمک میکند تا به خودشناسی برسد بر روی اهداف خود تمرکز کند و اگر تغییری در زندگی و اهدافش لازم است انجام دهد.
طول دوره درمان هر فرد بستگی به کمبودها و نیازها و مشکلات او دارد و اینکه درمانگر با توجه به آنها چه مدت از زمان را برای درمان فرد در نظر بگیرد.
درصد افراد مبتلا به اختلالات روانی در کشورمان روز به روز بیشتر میشود و افراد زیادی دچار افسردگی شده اند؛ متاسفانه مردم آنقدر که به فکر درمان مشکلات جسمی خود هستند که به دنبال درمان بیماری های روانی خود نمیروند، گاهی نیز وجود برخی مشکلات جسمی به دلیل اختلالات روانی باشد مانند:
– پرخوری
– سردرد
– ریزش مو
– اختلال در خواب
– سرد شدن دست و پاها
در این مطلب سعی داریم آگاهی شما عزیزان را درباره مسائل روانی بالا ببریم تا با مشاهده هر کدام از این موارد که باعث شده اند زندگی شما دچار اختلال شود به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید؛ درمان فردی برای افرادی که دچار اختلالات زیر شده اند لازم است:
– اختلال افسردگی
– اختلال اضطرابی
– اختلال شخصیتی
– اختلال سایکوتیک (دوقطبی)
– فردی که احساس غم و اندوه و خجالت زدگی دارد
– فرد داغدیده که سوگواری او طولانی شده است
– فردی که در روابط عاطفی خود دچار مشکل شده است
– فردی که در محیط شغلی خود با همه ی همکارانش به مشکل بر میخورد
– فردی که با کسی زندگی میکند که هیچ توجهی به او ندارد
– فردی که در گذشته مورد آزار جنسی و جسمی قرار گرفته است
نیاز به مشاوره فردی به موارد ذکر شده محدود نمیشود و شما عزیزان باید بدانید که هر موضوعی که باعث اختلال در زندگی روزمره شما شده است و شما را رنج میدهد نیاز به مشورت با فردی متخصص دارد و حتما به روانشناس یا مشاور فردی مراجعه کنید.
– اعتیاد به الکل، مواد مخدر
– افرادی که تغییرات در زندگی آنها را آزار میدهد مانند: تغییر مکان زندگی، شروع کار جدید یا رفتن به مدرسه جدید
– عصبانیت و خشم
– اضطراب و افسردگی و استرس
– اختلال در غذا خوردن
– هویت جنسیتی
– داغ دیدگی یا شکست عشقی و ورشکست شدن
– تروما
– مسائل مربوط به روابط با خانواده، دوستان، اطرافیان
در واقع افرادی که در زندگی به دلایل مختلف تحت فشار هستند نیاز به مشاوره دارند.
جلسات درمانی به افراد این فرصت را می دهد که به طور محرمانه در مورد مشکلات یا موقعیت ها با یک متخصص آموزش دیده صحبت کنند، لزوماً باعث ناپدید شدن مشکلات نمی شود، اما افراد را با ابزارهای مورد نیاز برای مقابله با آنها مجهز می کند.
زمانی که فرد احساس میکند مشکلات و مسائل بوجود آمده باعث شده اند روند زندگی و اهداف او دچار اختلال شود، این موقع بهترین زمان برای درمان فردی و مراجعه به مشاور فردی میباشد؛ مشکلاتی مانند: فکرهای منفی و خستگی بسیار و درد، توجه کنید که حتما قبل از شدت گرفتن علائم برای مشاور فردی اقدام کنید و هرگز به علت شرم و کم رویی درمان خود را عقب نیندازید.
– به فرد کمک میکند بر عوامل درونی خود تسلط پیدا کند
– به افزایش احساسات مثبت در فرد کمک میکند
– آموزش مهارت به افراد برای مدیریت شرایط بحران
– کمک به رشد فردی افراد
– کمک به خودشناسی افراد و رفع مشکلات رفتاری و خانوادگی و عاطفی
– کمک به افراد برای تغییر شرایط زندگی شان
– کمک به افراد برای دستیابی به اهداف و اصلاح آنها
– کمک به بهبود مهارت های ارتباطی مانند: ( هوش هیجانی، گوش دادن فعال، اعتماد به نفس و …
– سبب افزایش خود آگاهی افراد میشود
– شناسایی باورها و ارزش های فرد
– ذهن آگاهی نسبت به احساسات خود
– مشاوره فردی به افراد می آموزد که افکار منفی آنها باعث به وجود آمدن حوادث بیرونی میشوند و فرد را دچار احساساتی مانند: خشم، افسردگی، گناه و نا امیدی و … میکنند به عبارتی دیگر مشاوره فردی به افراد کمک میکند تا از رابطه ی میان افکار و احساسات خود آگاه شوند و افکار منفی خود را برطرف کنند.
نکته:
اولین مسئله ای که باید مورد توجه خود قرار دهید انتخاب بهترین و مجرب ترین روانشناس یا روانپزشک میباشد و در دومین قدم خود لازم است که کاملا صبور باشید زیرا با یک یا دو جلسه مشاوره نمیتوانید بیشتر مشکلاتی که ریشه در کودکی تان دارند را در مدت زمان کوتاه برطرف و درمان کنید.