سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) نسبت به افزایش اختلالات روانی در جوامع بهویژه پس از همهگیری کرونا هشدار داد و از تمامی کشورها خواست تا در زمینه سلامت روان سرمایهگذاری بیشتری کنند.
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) نسبت به افزایش اختلالات روانی در جوامع به ویژه پس از همهگیری کرونا هشدار داد و از تمامی کشورها خواست در زمینه سلامت روان سرمایهگذاری بیشتری کنند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش بهداشت روان خود، که گستردهترین مطالعه طی دو دهه اخیر محسوب میشود، اعلام کرده است که حتی قبل از همهگیری کووید-۱۹ نزدیک به یک میلیارد نفر در دنیا با یک اختلال روانی زندگی میکردهاند.
بنابراعلام این سازمان، در سال اول همهگیری میزان افسردگی و اضطراب در جوامع یکچهارم افزایش یافته است در حالی که سرمایهگذاری در این زمینه رشدی نداشته است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، به طور متوسط تنها ۲ درصد از بودجههای ملی سلامت و کمتر از ۱ درصد از کل کمکهای بهداشتی بینالمللی صرف سلامت روان میشود.
مارک ون اومرن، از واحد سلامت روان سازمان جهانی بهداشت با اشاره به «رنج بسیار زیاد» در سراسر جهان به دلیل وجود اختلالات روان گفت: «همه این بودجهها بسیار بسیار کم هستند.»
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت با تشویق به تخصیص بودجه در حوزه سلامت روان گفت: «سرمایهگذاری در حوزه سلامت روان، سرمایهگذاری برای زندگی و آینده بهتر برای همه است.»
بر اساس این گزارش، از هر هشت نفر یک نفر در سراسر جهان با یک اختلال روانی زندگی میکند. نرخ این رقم در میان افرادی که در مناطق درگیری زندگی میکنند بدتر است، جایی که تخمین زده میشود از هر پنج نفر یک نفر از مشکلات سلامت روان رنج میبرد.
آقای ون اومرن گفت: «جوانان، زنان و افرادی که قبلاً از مشکلات سلامت روان رنج میبردهاند بیشتر تحت تأثیر کووید-۱۹ و محدودیتهای ناشی از آن قرار گرفتهاند.»
که بیش از ۷۰ درصد افراد مبتلا به روانپریشی در کشورهای با درآمد بالا تحت درمان قرار میگیرند، این میزان در کشورهای کمدرآمد به زحمت به ۱۲ درصد میرسد.
نویسندگان گزارش سازمان جهانی بهداشت همچنین خواستار پایان دادن به «انگ» سلامت روان در کشورها شدهاند و گفتهاند که ۲۰ کشور هنوز اقدام به خودکشی را جرم تلقی میکنند.
در حال حاضر یک مورد از هر بیست مورد خودکشی به مرگ منجر میشود، این در حالی است که از هر ۱۰۰ مورد مرگ در جهان یک مورد به دلیل خودکشی است.